Nejlepší karamelový větrník má CUKROŠ
Nejlepší karamelový větrník má CUKROŠ
Výsledky nezávislého testování MF Dnes nás o Valentýnu příjemně překvapily. Laická 11členná porota tohoto deníku se ve velkém testu karamelových větrníků zaměřila na řadu kritérií. Nejlepší hodnocení za chuť, tvar i vzhled získal právě náš větrník z CUKROŠe v Roudnici nad Labem. Karamelový větrník z CUKROŠe si tak právem zaslouží titul VÍTĚZ TESTU.
Historie větrníků
Původní recept na větrník vznikl ve Francii, kde se tento dezert poprvé objevil v 18. století. Větrník, známý také jako „profiterole“ nebo „chou à la crème“, byl tehdy připravován z těsta choux a plněn různými krémy nebo šlehačkou. Tento francouzský recept se do České republiky dostal během 19. století, kde se stal velmi oblíbeným a začal se místně přizpůsobovat.
Velké testování MF Dnes
Výrobu větrníků si každá cukrárna i dnes přizpůsobuje podle svého. U nás v CUKROŠi připravujeme denně čerstvé karamelové větrníky, které patří mezi nejoblíbenější zákusky našich zákazníků. Již více než 26 let u nás najdete větrník, který nyní získal medaili za vítězství v testu MF Dnes (pozn.: MF Dnes, Sever, 14. 2. 2025).
Už nemusíte hledat recept na větrník a snažit se ho připravovat doma. Přijďte si k nám do cukrárny CUKROŠ v centru Roudnice nad Labem vychutnat ten nejlepší, který vyhrál velký test a dejte si k němu třeba vynikající italskou kávu!